Over ons

De Makerswinkel is de winkel van Professor Loep. Vanuit Professor Loep & Het Kunstlaboratorium verzorgen we al jaren op vele plekken verschillende activiteiten aangeboden rondom Kunst, Techniek, Natuur en Talenten. 

Hierbij maken we gebruik van verschillende duurzame en bijzondere materialen die je niet zo snel ergens anders los kan kopen. Materialen die je laten ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is. 

Wat voor materialen dan? Materialen om juist kleine (en soms ook grote) kinderen te inspireren, te laten ontdekken, om mee te

STEAM

De Maakkoffers zijn gebaseerd op het STEAM model, (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematic), waarbij o.a. onderzoekend leren, procesgericht werken & het creatief vermogen centraal staat. Er zijn twee soorten Maakkoffers; met of zonder maakinstructie. De Maakkoffers stimuleren het leren door te maken en door te maken weer verder te leren. Niet voor niets zeggen we: wij maken makers!

Koffers/pakketten zonder maakinstructie


We hebben Maakkoffers met een basisset van goede materialen en/of gereedschappen om vooral te inspireren en aan te zetten tot maken. 

Onze visie is dat je het creatieve vermogen van makers juist kan stimuleren door ze serieus te nemen en ze goede, kwalitatieve producten te bieden om mee te maken. Door te investeren in fijne materialen of gereedschappen motiveer je om steeds weer opnieuw iets te bedenken of creëren en het niet bij eenmalig gebruik blijft.


Koffers/pakketten met maakinstructie


We hebben Maakkoffers met uitgebreide set van gereedschappen, materialen en een maakinstructie om een direct eigen product te maken. Deze producten kan je vervolgens afmaken naar eigen ontwerp. 

Hierbij maken we gebruik van producten uit de winkel en vullen we aan met diverse hergebruikte materialen, waardoor het assortiment wisselt. Door een maakinstructie toe te voegen, leren we makers te werken via een stappenplan en kennis te maken met verschillende technieken, thema's en/of materialen.